top of page

Schitteren in de schaapskooi

Bijgewerkt op: 19 dec. 2022


Op zaterdag 24 september gaf het Keuning Jeugd Orkest een concert in de schaapskooi van Orvelte. Na het concert maakte het orkest opnamen voor een kerstvideo.


Aanvankelijk regende het 's ochtends pijpenstelen, maar gelukkig droogde het al gauw op. Na een korte repetitie gaf het orkest een concert in de schaapskooi.

Het spits werd afgebeten door de soms nog zeer jonge muzikantjes van de beginnersgroep onder leiding van Mariët Piersma, gevolgd door een optreden van de gevorderdengroep onder leiding van Saskia Rozeveld. Daarna was het tijd voor de beide groepen om als één groot orkest stukken ten gehore te brengen van onder anderen Vivaldi en Smetana. Afgesloten werd met een oud Hollandse klompendans. Op de achtergrond in de kooi graasden de Schoonebeeker schapen van de schaapskudde van Orvelte. Het publiek kon plaatsnemen op strobalen of van buitenaf vanaf de 'logeplaatsen' door de poorten naar binnen kijken. Het orkest werd beloond met een warm en luid applaus.

Passerende toeristen keken 's middags verrast de schaapskooi in toen zij daar zo vlak na de zomer al kerstmuziek hoorden klinken. Het orkest nam namelijk ook alvast beelden voor een video- kerstgroet op, die vlak voor kerst live in premiere zal gaan op Youtube. Getooid met kerstmutsen namen de muzikanten plaats tussen de schapen, om voor het oog van de camera een arrangement van 'Oes Drenthe' en 'De herdertjes lagen bij nachte' in te spelen.


Dit project is financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe


Comments


bottom of page