top of page

KJO deed mee met Symfonica in D!

Op 30 oktober deed het Keuning Jeugd Orkest mee met Symfonica in D, dit keer in het Atlas Theater in Emmen. Symfonica in D is de jaarlijkse koor- en orkestdag voor jongeren tussen 6 en 21 jaar in de provincie Drenthe. Drieënnegentig kinderen kwamen deze dag bij elkaar om samen muziek te maken.


Het KJO had in de voorafgaande repetities met veel enthousiasme al aan de stukken gewerkt onder leiding van de eigen dirigenten Mariët en Saskia. Samen gingen orkest en dirigenten deze keer naar Emmen om een heel groot orkest te vormen met muzikanten uit heel Drenthe.

Onder leiding van onze superdirigent Roeland Robert werd er de hele dag gerepeteerd.


De dag werd afgesloten met een concert voor alle ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden. Het orkest bracht het stuk 'The typewriter' en 'Ode to Joy'.

Hoogtepunt vormden de stukken die door koor en orkest samen werden uitgevoerd. Dit waren 'De Blauwbilgorgel' van onze naamgever Hans Keuning en het bijzondere stuk 'Zelfs Dan' van componist Wijnand van Klaveren op tekst van Martije Lubbers.


Dit laatste stuk, 'Zelfs dan', was een bijzonder project uit de lock down tijd. Het KJO heeft de partijen in die tijd online op Zoom ingestudeerd. Na vele malen uitstel kon het uiteindelijk na de zomer in de studio worden opgenomen. Deelnemers hebben geposeerd voor de fotograaf. Geluid en beeld zijn vervolgens samengebracht in een clip. Deze werd ook gepresenteerd tijdens het slotconcert, maar nu gelukkig weer live gespeeld en gezongen door koor en orkest!


Want samen muziek maken is het leukste dat er is!


Bekijk hier de clip van 'Zelfs Dan':

Comments


bottom of page