top of page

Het KJO trad op op Art Fusion!

Bijgewerkt op: 13 jul. 2021


Van 18 tot 20 juni vond de eerste editie plaats van Art Fusion in Podium Zuidhaege.

In een weekend vol concerten, voorstellingen, installaties en performances werkten

kinderen en jongeren van het Keuning Jeugd Orkest, de Ros Theater- en Musicalschool Drenthe en de Digital Art Factory (DAF) samen.


Tijdens de openingsavond experimenteerden de deelnemers van het festival met het samenbrengen van de verschillende kunstdisciplines muziek, theater en digitale kunst.

Jongeren leverden in zelf ontworpen Star Wars-pakken een schijngevecht op de door het Keuning Jeugd Orkest gespeelde muziek uit Star Wars.

Een veejay projecteerde beelden bij de soundscapes van het orkest. Ook een 'soundmachine' improviseerde mee met het orkest. Andere deelnemers maakten hier bewegingstheater bij.

De jongeren maakten kennis met elkaars kunst. 'Die vioolshit was echt goed' klonk het uit de mond van een 'Daffer'. Een violiste was op haar beurt weer onder de indruk van de 3d geprinte poppen van DAF.


Op zaterdag en zondag speelden de leerlingen van de Ros Theater- en Musicalschool Drenthe minivoorstellingen rond het thema Het Cadeau. Muzikanten van het Keuning Jeugd Orkest speelden hierin ook een rol.

Leerlingen van Muziekschool Klankrijk Drenthe en het orkest van Egel muziek traden op in korte concerten. Het publiek werd in groepen door het gebouw geleid.

Na een bezoek aan theater en concert was er voor het publiek gelegenheid om de digitale installaties van de Digital Art Factory te bewonderen.


Een memorabel weekend vlak na de lock down, waarbij ontmoeting centraal stond, waarbij live optredens te zien waren en waarin, na een stille periode voor de cultuursector, ook het applaus van het publiek weer als muziek in de oren klonk!


Bekijk hier de foto's!


Art Fusion werd financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Assen en het Prins Bernhard Cultuur FondsComments


Commenting has been turned off.
bottom of page